Ayurvedische tips voor de nazomer en herfst

Ayurvedische tips voor de nazomer en herfst

Hoewel we onze omgeving door verwarming en verlichting aan onze behoeften kunnen aanpassen, worden wij toch door de wisseling van de jaargetijden beïnvloed. Volgens Ayurveda zijn de ritmen en fasen van de natuur ook de ritmen van ons lichaam en geest. Lees de Ayurvedische tips voor de nazomer en herfst.

Lees verder

Kurkuma

6 Ayurvedische kruiden die je goed kan gebruiken

Door de groeiende populariteit van ayurveda ontdekken steeds meer mensen de kruiden die van positieve invloed zijn op hun gezondheid. We bespreken 6 ayurvedische kruiden met een lange geschiedenis van traditionele toepassing. Gebruik ze om er jouw gezondheid mee te ondersteunen!

Lees verder

Ayurvedische tips voor de winter

Ayurvedische tips voor het winterseizoen

Het winterseizoen heet in Ayurveda Hemanta Ritu en loopt van midden november tot midden januari. Er kunnen allerlei klachten ontstaan als we niet zorgvuldig rekening houden met de kenmerken van het winterseizoen. We bespreken hier een aantal van die klachten en de Ayurvedische benadering ervan.

Lees verder

11 ayurvedische tips voor een goede nachtrust

11 ayurvedische tips voor een goede nachtrust

We maken het bijna allemaal wel één of meerdere periodes in ons leven mee: slapeloosheid. Slecht slapen is niet bevorderlijk voor je gezondheid en je beleeft bovendien onaangename dagen, waarin je creativiteit en spontaniteit ver te zoeken zijn. Maar wat kan je nou doen om voortaan lekker in slaap te vallen?

Lees verder

7 eenvoudige tips om te ontstressen

7 ayurvedische tips om te ontstressen

Ayurveda richt zich op veel gebieden en één van de belangrijkste gebieden is het verminderen van stress. Minder stress in je leven verhoogt je energieniveau, bevordert je humeur, versterkt je afweer en zorgt voor een gelukkiger en gezonder Jij. Begin met ontstressen door de volgende 7 stappen in de praktijk te brengen.

Lees verder

15 Ayurvedische tips om je fitter, gezonder én gelukkiger te voelen

15 Ayurvedische tips om je gelukkiger te voelen

Bij het woord “ayurveda” denk je al gauw aan kruiden, maar er komt meer bij kijken. Ayurveda richt zich ook op je eetpatroon, je leefomgeving en hoe je mentaal in elkaar steekt, zodat je met de inzichten daarvan je levensstijl aan kunt passen om je lichamelijk en geestelijk lekker te voelen.

Lees verder

Ayurveda in de Lente: achtergronden en tips

Ayurvedische tips voor de lente

De lente is een heerlijke tijd van het jaar en is het jaargetijde van groei en dynamiek. Maar onze gemoedstoestand lijkt meer op die van een humeurige beer dan op iemand die fris en vrolijk aan het voorjaar begint. Lees daarom de lente-tips van ayurveda en geniet van deze periode!

Lees verder

Ayurvedische tips voor de zomer

Ayurvedische tips voor de zomer

De kwaliteiten van de zomer (warm, scherp, doordringend) komen overeen met de kenmerken van de Pitta Dosha. De Pitta Dosha zal daarom in de zomer verhoogd worden. Het is dus zaak om ons in de zomer te richten op het verlagen van de Pitta in ons. Lees de zomertips van Ayurveda: de do’s & don’ts.

Lees verder